Направи си сам подпрозоречен перваз от ламинат
Изработка на подпрозоречен перваз от ламинат
Ламинираният паркет не се ограничава само до подова настилка. Може да се използва за довършване на прагове,первази или декорация за стени и пластмасови прозорци. Поради своята устойчивост на влага, кондензът, който се появява върху прозорците, няма да повреди този материал. Как да започнете да монтирате перваза на прозореца и какъв е редът на работа?Преди да започнете да полагате ламината, трябва да го подготвите - да го нагласите на ширината на перваза на прозореца и да отрежете с пробивен трион по цялата дължина на лентата. Това ще ви позволи да го залепите към перваза на прозореца без празнини и пукнатини. Ако дължината на перваза на прозореца е повече от една лента ламинат, тогава снадката на лентите е най-добре да се направи в центъра на прозореца. Когато лентите са регулирани по дължина, те трябва да бъдат залепени заедно в една дълга лента. Важно е фугата да е възможно най-гладка и незабележима.
Когато лепилото се втвърди, можете да обработите долната част на ламината: трябва да се обезпраши с алкохол,спирт или грунд перваза на прозореца.
Когато грундът изсъхне, можете да нанесете лепило (силикон) за лепене. Важно е да го нанесете равномерно върху повърхността на перваза на прозореца, за да избегнете неравности на основата.
Монтаж на подпрозоречен перваз
Ламинатната лента трябва да се постави внимателно и под прав ъгъл спрямо перваза на прозореца. Чрез натискане на лентата лепилото ще се разпредели по-добре между перваза на прозореца и ламината.
Трябва да се провери с нивелир точността на позицията на ламината. С помощта на мастар или дълъг нивелир можете да проверите дали лентата е положена равномерно. След регулиране на позицията е необходимо да оставите малка тежест, за да изсъхне лепилото. След това шпакловката трябва да покрие празнината между ламината и перваза на прозореца.
Ламинатът има дълъг експлоатационен живот и висока устойчивост на износване. Чудесен е за довършване на первази и прагове за балконски врати.
Коментари
Публикуване на коментар