Как да изчислим КПД на камина и печка на дърва формула

Изображение
 Изчисляването на коефициент на полезно действие (КПД) на камина или печка на дърва е важен процес, който помага на собствениците да определят ефективността на техните отоплителни устройства. Знаят ли собствениците какво е техните отоплителни устройства КПД, те могат да вземат по-добри решения относно тяхната употреба и използване на енергия. Формулата за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва може да бъде различна в зависимост от регионалните стандарти и спецификациите на устройството, но общо взето, тя се базира на количеството на енергията, което е въведено в отоплителното устройство и количеството на енергията, която е преобразувана в топлина. Една от общите формули, използвани за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва, е следната: Формула за изчисляване на КПД \[ КПД = \frac{Преобразувана\ енергия\ в\ топлина}{Входяща\ енергия} \times 100\% \] За да използвате тази формула, трябва да определите количеството на енергията, което се въвежда в камината или печката на

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто

 

как се прави навес

Дървените навеси могат да изпълняват няколко различни функции, в зависимост от нуждите на собствениците на обекта. Те служат като покрита зона за автомобили. Навесът може да стои самостоятелно или до основната сграда или стопанска постройка. По време на изграждането на такава конструкция е възможно да се предвиди последваща облицовка на стени - тогава навесът ще се превърне в пълноправен гараж. 






Използва се като открита веранда. Навесът е прикрепен към съществуваща къща, подът е от дъски или плочки. Такива сенници имат много различни декоративни елементи и служат като декорация за фасадата на къщата. В допълнение, те се използват за отдих на открито.


Използва се за създаване на пергола. Навеси, които са прости по дизайн, могат да се превърнат в истински акцент в пейзажа на обекта.


Предпазвайте барбекюта, басейни и други сгради от негативното въздействие на естествените валежи. Размерите на сенниците-навесите  варират от няколко метра до няколко десетки метра.




ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КОНСТРУКЦИИТЕ 

Независимо от вида и предназначението на сенника, за всички конструкции се поставят общи изисквания. Спазването им гарантира издръжливостта и надеждността на конструкцията.


Всички дървени материали силно се препоръчват да бъдат импрегнирани с ефективни антисептици. Дървесината се експлоатира на открито и дървото реагира негативно на такива условия. Благодарение на импрегнирането е възможно да се увеличи времето за използване на сенници с поне пет години. Дървесината е по-добре да се използват иглолистни видове, тъй като те имат в състава си естествена смола, която предпазва от процеси на гниене.


Фиксирането на щайгата и покрива трябва да бъде възможно най-силно. Това изискване се обяснява с факта, че отвореният покрив е силно подкопан от пориви на вятъра, ненадеждната система на ферми се разхлабва с течение на времето. В резултат на това покривът губи своята херметичност и могат да възникнат критични механични повреди.


Наклонът на покрива трябва да отчита не само съществуващата дренажна схема, но и посоката на преобладаващите ветрове. Това е важно условие за подобряване на безопасността при експлоатацията на навеса.


И последното задължително изискване е, че по време на производството на работа е необходимо стриктно да се спазват строителните норми и правила, разработени за изграждане на дървени конструкции.

Етапи в изграждането на навес.



Трябва да започнете с избора на строителна площадка, която пряко зависи от предназначението на сенника. Ако е автомобил, тогава трябва да има пътища за достъп до него, за останалото са обмислени пешеходни пътеки. След това трябва да нарисувате скица на бъдещата конструкция с посочване на общите размери. Ако имате умения, много е желателно да направите работни чертежи на всички конструктивни елементи, обърнете специално внимание на натоварените. Изчисляване на количеството, определяне на номенклатурата и закупуване на материали Количеството дървен материал зависи пряко от размера на конструкцията. Веднага трябва да изберете размера на дъските и прътите. 

Описание и препоръки




В същото време се опитайте да се придържате към златната среда - и да имате граница на безопасност и да спестите кубичен капацитет, за да не увеличавате изкуствено прогнозната цена на сенника. Рамкова конструкция Всички експлоатационни характеристики на конструкцията зависят от здравината на рамката. Има правила за създаване на архитектурни структури, те трябва да се спазват. Дървесината трябва да бъде импрегнирана с антисептици. Покривни Видът на покрива се избира предварително, под тях се изгражда определена щайга. Сенникът не се счита за солидна конструкция, поради което не се препоръчва да се покрива с тежки покривни материали.














Коментари

Популярни публикации от този блог

Ремонт на тоалетно казанче

Какво отопление да изберем