Как да изчислим КПД на камина и печка на дърва формула

Изображение
 Изчисляването на коефициент на полезно действие (КПД) на камина или печка на дърва е важен процес, който помага на собствениците да определят ефективността на техните отоплителни устройства. Знаят ли собствениците какво е техните отоплителни устройства КПД, те могат да вземат по-добри решения относно тяхната употреба и използване на енергия. Формулата за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва може да бъде различна в зависимост от регионалните стандарти и спецификациите на устройството, но общо взето, тя се базира на количеството на енергията, което е въведено в отоплителното устройство и количеството на енергията, която е преобразувана в топлина. Една от общите формули, използвани за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва, е следната: Формула за изчисляване на КПД \[ КПД = \frac{Преобразувана\ енергия\ в\ топлина}{Входяща\ енергия} \times 100\% \] За да използвате тази формула, трябва да определите количеството на енергията, което се въвежда в камината или печката на

Полезни трикове за работа със силикон, които се използват от опитни майстори

 

Полезни трикове за работа със силикон, които се използват от опитни майстори

В този наш раздел ще разгледаме няколко прости, но полезни хитрости за изграждане, които ще ви бъдат полезни при работа със силиконов уплътнител: например след инсталиране на первази и полагане на керамични плочки в банята.

Много от тези трикове отдавна са използвани от опитни майстори. Така че е време да ги споделите и с начинаещи.

Това е може би един от основните трудности, с които се сблъскват начинаещите майстори и просто хора без опит, които правят ремонт със собствените си ръце.

Най-лесният начин е да изгладите силикона с пръст. Напръскваме „пътеката“ на силикона и самия пръст със сапунена вода, след което оформяме чист и красив шев. По принцип тук няма нищо сложно.


Всеки сръчен майстор обикновено използват специални пластмасови шпатули. С тях се оказва още по-точно.

 Как се слага санитарен силикон!

пластмасова шпатула за силикон


Ако под ръка няма шпатула, тогава можете да използвате дървена пръчка за сладолед или капачка за епруветка с уплътнител. Принципът е същият: намокряме силикона и използвания инструмент със сапунена вода, след което оформяме шев.



В някои случаи можете да направите без изглаждане, което допълнително опростява ремонтните дейности. Но как да направите това?

Пример, ако нанесете дебел слой силикон, тогава той определено ще трябва да бъде изгладен.

Ако това е направено неточно, можете да оцветите повърхностите, които ще бъдат съединени. Но има много просто решение на този проблем.

Поставяме защитна капачка на чучура на тръбата със силикон. Пробийте дупка с щифт.

Така силиконовият уплътнител ще излезе на тънка "струя". Точно това ни трябва.

Тогава всичко е изключително просто: прилагаме силикон на кръстопътя на два материала и се наслаждаваме на резултата.

Между другото, на труднодостъпни места препоръчваме използването на мека гъвкава тръба.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто

Ремонт на тоалетно казанче

Какво отопление да изберем