Как да изчислим КПД на камина и печка на дърва формула

Изображение
 Изчисляването на коефициент на полезно действие (КПД) на камина или печка на дърва е важен процес, който помага на собствениците да определят ефективността на техните отоплителни устройства. Знаят ли собствениците какво е техните отоплителни устройства КПД, те могат да вземат по-добри решения относно тяхната употреба и използване на енергия. Формулата за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва може да бъде различна в зависимост от регионалните стандарти и спецификациите на устройството, но общо взето, тя се базира на количеството на енергията, което е въведено в отоплителното устройство и количеството на енергията, която е преобразувана в топлина. Една от общите формули, използвани за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва, е следната: Формула за изчисляване на КПД \[ КПД = \frac{Преобразувана\ енергия\ в\ топлина}{Входяща\ енергия} \times 100\% \] За да използвате тази формула, трябва да определите количеството на енергията, което се въвежда в камината или печката на

Как да направим ремонт|ръководство ремонтирай сам

ремонт планиране


Ремонтирай сам Домът си 


Ремонтът- това е стихийно бедствие,което ни кара практически да живеем върху куфарите и обърква живота ни тотално...Мебелите са струпани на различни места или са изнесени ,нещата са разхвърляни,с една дума, пълна какафония! На всички им се иска ремонта да свърши колкото се може по бързо.
1.Първо помислете дали държите на качествен ремонт или сте готови на някои компромиси.
2.Ако вашите изисквания не са много строги посъветствайте се с близките си какви най сложни и трудоемки работи да замените с по прости и бързи. Например дългата и сложна процедура по подреждане на паркета който освен всичко няколко пъти трябва да бъде покрит с лак.Може да бъде заменен с по-лесното подреждане на ламинат и слагане на линолеум с паркетен десен.Сложните конструкции на тавана от гипсокартон или окачени тавани заменете с обикновено боядисване.Ако стените подът и тавана са достатъчно равни не бива да харчите средства и време за тяхното изправяне. Може веднага да пристъпите към тяхното покритие.
3.Вземете всичко в ръцете си не разчитайте на съзнателните майстори роднини и близки.Обиколете магазини и купете там всичко необходимо или направете поръчка по интернет.Помолете приятели да ви помогнат в почивен ден така има възможност да приключите за два дни.
4.Ако все пак изискванията са ви много високи и не сте склонни на компромиси потърсете фирма за строителни ремонти избирайте фирми с добри препоръки.Направете договор където да са уговорени всички услуги и срокове и цени.Включете в него и пункт за евентуални глоби ако работата на майсторите не ви задоволява.Така вие точно  ще знаете кога и за колко пари ще приключи ремонта.
5.Ако вие живеете в еднофамилна къща знайте  че там ще се наложи да правите някои ремонти .Разберете това и се примирете  поддържайте реда в стаите които са вече ремонтирани. И се радвайте на живота си.
6.Независимо от желанието си по бързо да приключите ремонта си все пак не нарушавайте последователността на работата и технологията. Задължително първо завършете ремонта на ел.инсталация а след това пристъпете към боядисването. Или смяната на прозорците и вратите Тапетите се лепят след като смените рамките на прозорците.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто

Ремонт на тоалетно казанче

Какво отопление да изберем