Как да изчислим КПД на камина и печка на дърва формула

Изображение
 Изчисляването на коефициент на полезно действие (КПД) на камина или печка на дърва е важен процес, който помага на собствениците да определят ефективността на техните отоплителни устройства. Знаят ли собствениците какво е техните отоплителни устройства КПД, те могат да вземат по-добри решения относно тяхната употреба и използване на енергия. Формулата за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва може да бъде различна в зависимост от регионалните стандарти и спецификациите на устройството, но общо взето, тя се базира на количеството на енергията, което е въведено в отоплителното устройство и количеството на енергията, която е преобразувана в топлина. Една от общите формули, използвани за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва, е следната: Формула за изчисляване на КПД \[ КПД = \frac{Преобразувана\ енергия\ в\ топлина}{Входяща\ енергия} \times 100\% \] За да използвате тази формула, трябва да определите количеството на енергията, което се въвежда в камината или печката на

Шест лесни стъпки за боядисване

Шест  стъпки за боядисване с латекс на стая 


Стъпка 1


Първото нещо е да се почистят  стените.Премахнете праха мръсотията и мазните петна с вода с малко препарат за миене на съдове. И с гъба след това изплакнете стените с чиста вода за да премахнете сапунения отпечатък.

Стъпка 2 


Облепете тапицерията ъглите на прозорците и касите на вратите с бояджийско хартиено тиксо. Не забравяйте да използвате хартиено тиксо преди да започнете да боядисвате.Това може да се приложи до една седмица напред. Махнете лентата веднага след боядисване. Преди изсъхването на стените така че да не се обели боя с нея.

Стъпка 3 


Подгответе стените. Това е често срещан мит че стените които са били боядисвани много пъти не е необходимо да се грундират. В действителност грундът помага за по-доброто покритие на боята върху стената предава завършек и по единна визия.

Стъпка 4


 Използвайте четка там където не може  с бояджийското мече. Използвайте четка за боя около декоративните елементи и ъглите на стените които не могат да се достигнат с валяк.

Стъпка 5 ИзползвайтеW техниката за по-голяма ефективност. Започнете от ъгъла на стената след това направете символ върху формата W. И го запълнете без да повдигате валяка продължете по секции докато  сте готови. Боядисвайте  стена по стена.

Стъпка 6


 Довършителни стъпки когато стените са напълно сухи облепете с хартиено тиксо мястото на което се свързват стената и тапицерията. След това боядисайте корнизите рамките на вратите и ъглите на прозорците с 5 сантиметрова четка под ъгъл.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто

Ремонт на тоалетно казанче

Какво отопление да изберем