Как да изчислим КПД на камина и печка на дърва формула

Изображение
 Изчисляването на коефициент на полезно действие (КПД) на камина или печка на дърва е важен процес, който помага на собствениците да определят ефективността на техните отоплителни устройства. Знаят ли собствениците какво е техните отоплителни устройства КПД, те могат да вземат по-добри решения относно тяхната употреба и използване на енергия. Формулата за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва може да бъде различна в зависимост от регионалните стандарти и спецификациите на устройството, но общо взето, тя се базира на количеството на енергията, което е въведено в отоплителното устройство и количеството на енергията, която е преобразувана в топлина. Една от общите формули, използвани за изчисляване на КПД на камина или печка на дърва, е следната: Формула за изчисляване на КПД \[ КПД = \frac{Преобразувана\ енергия\ в\ топлина}{Входяща\ енергия} \times 100\% \] За да използвате тази формула, трябва да определите количеството на енергията, което се въвежда в камината или печката на

Полагане на течни тапети

Как се полагат течни тапети

Всеки от нас от време на време се замисля за пореден ремонт.За едните това, означава творчески мъки а, за другите главоболия.Как да направим интериора си по хубав но, и по качествен избирайки неща за предстоящия ремонт. Ние преценяваме не само десена и текстурата на материалите но и тяхната, трайност и сложността на използването.
Тук ние ще покажем как, може да се подобри интериорът ви с течните тапети.  Тези необикновени тапети могат да украсят всяко помещение. Ще правим ремонт на  един панелен апартамент първо да кажа, повече за течните тапети. Защо те се наричат така и защо толкова много се говори за техните предимства. Течните тапети се продават като, суха смес съдържаща декоративни елементи от цветови компоненти лепило и целулозни влакна. Остава само да се добави вода и   се превръща в пластично вещество което, лесно се нанася на стените. Точно по тази причина тези тапети се наричат течни тапети. Имат много предимства: В качеството си на декоративна мазилка с ефект  на безшевно  покритие от копринен плат. Това изглежда уютно и естетично имат термоизолационни и звукоизолационни свойства и не попиват никакви миризми за разлика от обикновени винилови тапети. Течните дишат благодарение на което на стените  не се образува мухъл.   Течните тапети притежават нулев електростатичен заряд и не привличат прах. Благодарение на еластичната структура на материала течните тапети не образуват цепнатини тапетите  много лесно се ремонтират а, можем бързо и лесно да заменим всякакво повредено или замърсено парче.  Течния тапет лесно се слага и на релефни повърхности маскирайки дребни цепнатини и пукнатини по стените както, и други малки повреди.

Подготовка


Подготовката на стената за нанасяне на течния тапет е по-лесно от другите видове довършителни материали. Но е много важно да се спазват всичките инструкции според правилата за употреба на течния тапет. Например повърхностни от бетон и циментова мазилка трябва предварително да се покрие с долен пласт от акрилен грунд.След което, трябва да се сложи стартова мазилка която, пак да се покрие с акрилен грунд. След като, стените изсъхнат се нанася течния тапет.За да  набъбне сместа се изсипва  във водата не ви трябва специално обучение нужни са само сухата смес от опаковката вода и пластмасова кофа за набъбване.Трябва също някакъв резервоар за измерване на обем вода.
Течни тапети

Изсипваме сместа в пластмасова кофа и добавяме топла вода.Количествата се изсипват от опаковката температурата на водата трябва да е 40-50 градуса водата трябва да е топла лепилото и  сместа за  да не стане на топки. А студената вода няма да  направи сместа еластична а, горещата  ще повреди получената смес. Трябва да се разбърка много добре за да не останат никакви сухи парчета. Обаче трябва да се внимава при разбъркването тъй като, при прекалено активно разбъркване например с електрически миксер уврежда цветните съставки и нарушават цветоструктурата на тапета.Течния тапет е абсолютно  безопасен в използването му като  при нанасянето така и от последваща експлоатация.Течния тапет се състои от влакна от изкуствена коприна естествена целулоза лепило брукат и натурални минерали.Това  са безопасни природни материали които могат да се използват без ограничения за всякакъв вид помещения в това число за жилища и за детски стаи.След като, сместа е  разбъркана много добре покриваме я с похлупак.Това е необходимо за да не се изпарява водата.Така оставяме сместа да предстои 8 часа.Течния тапет може да се съхранява в този му вид до пет денонощия без да губи свойствата си. Стигнахме до желаното състояние и вече сме напълно готови за нанасянето на тапета.

Инструменти


Най удобния инструмент за нанасяне и изравняване на течния тапет е пластмасова маламашка.Започваме нанасянето на тапета.И като, начало спазваме следните правила.Нанасянето не изисква специални знания обучения или опит. Течния тапет е от материалите направи си сам най важно в нанасянето се свежда до добро изграждане на сместа върху стената. Вие ще се научите да нанасяте течния тапет в рамките на 15 минути от началото на изглаждането.След това само ще подобрявате навика си и качеството на нанасяне. Препоръчваме нанасянето на права повърхност за да придобиете опит желателно е да правите нанасянето на сместа от дясно на ляво. Ако боравите с дясната си ръка ако нанасяте прекалено тънък слой и проличават пропуски това може да се поправи с следващото движение на маламашката.Трябва да се отбележи че, нанасянето с прекалено дебел слой над 2 мм няма да се отрази на качеството на тапета. Само че, ще изсъхва по дълго и ще изхарчите повече от сместа. Ако нанасяте течните тапети с слой над 2мм препоръчваме ви да спазвате същата дебелина на цялата повърхност тогава след изсъхването ще се получи еднаква текстура на стената. За всякаква плоскост препоръчваме да направите една партида от сместа и да я нанасяте от един ъгъл до друг.  Спазването на това условие ви гарантира равномерно цветово разпределение на тапета. Тогава няма да потрябва да намокряте краищата на изсъхналия тапет също така гарантира равномерноста на цветния десен на тапета.В процеса на работа и след нанасянето проветрявайте помещението активното. Проветряване помага за изпарение на влагата и изсъхването на тапета.Обикновено изсъхването продължава около две денонощия.Ако времето е студено препоръчваме да използвате отоплителен уред за по бързо изсушаване.Течните тапети се нанасят не само върху плоската повърхност но и по всякакви повърхности. 

Често задавани въпроси са:


Изгарят ли тези тапети на слънце и събират ли прах.Практиката показва че течните тапети не изгарят на слънчевата светлина относно прахта също не се безпокойте. Какво се прави ако тапета се повреди или замърси:това също не е проблем течния тапет е изключително лесен за поправяне и така ако тапета ви се повреди или замърси намокрете добре повредената част и махате цялото повредено парче. На негово място се поставя новото количество смес и се чака да изсъхне.Качествата на тези тапети няма да ви разочароват няма да се отлепят няма да избледнеят тъй като са направени от натурални и екологично чисти продукти и безопасни съставки .Пожелаваме ви успех с ремонта.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто

Ремонт на тоалетно казанче

Какво отопление да изберем