Как да си направим пейка от бетонни блокчета

Изображение
  Как да си направим пейка от бетонни блокчета (допълнителни съвети): Подготовка за проекта Избор на материали: Бетонни блокчета: Изберете блокчета, които са с подходящия размер и здравина за проекта ви. Помислете колко човека ще могат да седят на пейката и каква ще е нейната функция. За по-тежка пейка или пейка, която ще бъде изложена на атмосферни влияния, изберете блокчета с по-висока плътност. Цимент или лепило: Използвайте цимент или лепило, специално предназначено за бетонни блокчета. Уверете се, че сте избрали продукт, подходящ за външна употреба, ако пейката ще бъде поставена на открито. Дъски или друг материал за седалката: Можете да използвате дървени дъски, обработен камък, тухли или друг материал по ваш избор за седалката на пейката. Уверете се, че материалът е водоустойчив и здрав. Подготовка на терена: Изравнете терена: Важно е теренът, върху който ще поставите пейката, да е равен. Използвайте лопата или гребло, за да изравните терена и да премахнете всякакви нер

Какво отопление да изберем


Отопление с камина и печка


Ако Изберете инсталирането използването на камина или печка, ще е необходимо да спазвате някои предпазни мерки., печките за непрекъснато горене и печките на твърдо гориво не могат да бъдат монтирани върху горим под  като паркет, ламинат или мокет, единствено върху огнеупорни плочи, защитени от искри. Дори при снабдяването с кислород и избора на гориво трябва да се обърне внимание на няколко правила. Ако желаете да монтирате камина на етанол, да обърнете внимание, че точно като при газовите камини помещенията трябва добре да се проветряват. Особено внимание необходимо и при зареждането на гориво. Ако следвате тези насоки съвети, ще може да се насладите на топъл дом, без да се налага да се притеснявате за вашата безопасност.

1. Правилното място на камината

 Ако планирате да си закупите камина ви е необходимо първо оценка. При горими подови настилки като паркет, ламинат мокет трябва да се монтира първо огнеупорна плоча  стъкло или метал. Плочата трябва да е по-голямо от печката с най-малко 50 сантиметра отпред и 30 сантиметра странично. Ако вашата печка обаче ще бъде върху камък или плочки такава плоча  не е необходима.Печката трябва да се монтира на отстояние най-малко 20 сантиметра от стената, като отстоянието от горими тавани като дървени греди трябва да е най-малко 45 сантиметра, А при негорими най-малко 20 сантиметра. Бъдете внимателни сус запалими предмети напримерно завеси, мебели, дърво, коледни елхи! Уверете се, че тези предмети са на отстояние най-малко 40 сантиметра от камината или димоотводните тръби. Поради излъчване на топлина в областта на вратата трябва да се спазва минимално отстояние от 80 сантиметра.

2. Кое гориво е подходящо за отопление с камина или печка 

Класическите камини, печки на твърдо гориво отоплява с дърва, въглища или брикети. При печките с непрекъснато горене могат да се използват и с по-висококачествени антрацитни въглища. Бъдете абсолютно сигурни, че използването само на тези горива, които са предписани в инструкцията за експлоатация със съответния отоплителният уред. За отоплението с дърва важи, че по правило може да зареждате камината с всякаква суха и нетретирана дървесина. Но е важно горивото да е имало достатъчно време да изсъхне. Прясно отрязаните дърва за огрев съдържат повече вода. Поради това, не само че гори по-лошо, но поради ниската температура на изгаряне се освобождава повече вредни вещества.
3. Безопасно отопление с камина или печка
За запалване и използване на запалки, борови стърготини, подпалки и по-малки цепеници. Никога не използвайте спирт, бензин или други запалителни течности. Това може да доведе до  опасни детонации тежки изгаряния. Стари вестници също не са за препоръчване поради печатарското мастило, боите, лепилото и свързващите вещества тъй като те подсилват образуването на дим по време на горенето могат да доведат до появата на отровни газове. Останете в помещението, докато тече процесът на разгаряне. Осигурете добра вентилация през цялото време, в което гори камината. По време на отоплението дръжките на вратите, повърхностите и тръбите могат да се нагорещят силно. Докоснете последните само със защитени ръкавици или други помощни средства. Ако вашето домакинство има деца ги дръжте далеч от камината. Не оставяйте домашните любимци сами помещението, докато камината работи.

Популярни публикации от този блог

Ремонт на тоалетно казанче

Градинско барбекю от варел|Направи си сам

Как да си направим навес пред къщата за автомобила и барбекюто